Livets op og nedture… og op igen.

Livet kommer med op og nedture.

Vi bliver alle ramt af udfordringer og bump på vejen, ingen kan sige sig helt fri for at det sker. 

120140b8 109b 4f7a a4d9 c883d3d6d6b7

Det handler jo virkelig meget om hvordan vi håndterer det, hvordan vi reagerer når livet smider os en omvej, belagt med grus og mudder, belagt med alt muligt svært fremkommeligt. Energien daler og kræfterne synes at svinde ind. Kroppen begynder at værke fordi du slipper dine motionsrutiner, slipper dig selv sammen med ideen om det sunde liv. Dine intentioner er der måske stadig, men dine handlinger er lammede, du kommer ikke ud af stedet. Du begynder at slå dig selv oveni hovedet med den der usynlige hammer, scroller på sociale medier og finder med det samme profiler der tilsyneladende kan finde ud af det hele, ikke har nogle problemer eller oplever alt det du oplever…

Lad mig fortælle dig at det ikke er sådan, ALLE mennesker oplever udfordringer, problemer og svære tider, ALLE. Det handler om hvor meget du fokuserer på det svære, frem for at se løsningen eller på at se hvordan det ser ud på den anden side af det du står i lige nu. (sagde jeg også til mig selv)

21b1f3be 7c0d 4952 a277 8affdda7764d 1 201 a

Jeg rejser til Thailand og finder der lidt ro til mit nervesystem, sådan da. Jeg kommer hjem og projektet med faldstammer i hele min ejendom er gået i gang i min lejlighed, de har taget toilettet af og jeg må finde ned til min gode veninde på Stevns en uge før aftalt.

Jeg er lige kommet ud på den anden side af en svær periode. Stressramt, jobcenter beslutninger der ikke giver mening, som tvinger mig ud i en raskmelding, som jeg kun kan tage fordi jeg er fritstillet fra mit forrige job, jeg ser en usikker fremtid som lønmodtager og har dage med virkelig lav og tung energi.

Der var dejlig ro på Stevns, jeg havde mange samtaler og møder i København, så jeg kørte også en del kilometer de næste uger. Samværet med min veninde bar noget healing med sig, dybe samtaler til gavn og glæde for os begge, det satte sig som god energi.

2 uger på Vindbyholtgård i skriverefugium, hvor fokus var på at skrive bind 3 i trilogien om Monica, som jo er mig – jeg finder det langt sværere at fokusere på det sidste bind i forhold til de 2 første, men jeg skal nok komme i mål. Den periode efterfulgt af endnu nogle dage på Stevns og så kunne jeg endelig vende tilbage til min lejlighed.

Oprydning, malearbejde og mere oprydning de næste uger. Alt lagt sammen, ikke særlig godt for mit stressede nervesystem. Jeg har overvejelser om mit psykiske vindue til trivsel er blevet så meget mindre, af alle årene i socialt arbejde, med 4 stress sygemeldinger de sidste 5 år, og alle de livstraumer jeg bærer på…?

Vil jeg overhovedet være i stand til at påtage mig et fuldtidsarbejde igen eller er det løb kørt?

img 0066

Jeg vælger at søge tidlig pension, jeg rammer min ordinære pensionsalder om 4 år, jeg orker helt ærlig ikke at fortsætte på arbejdsmarkedet, vilkårene er blevet for hårde, især i socialt arbejde. Jeg har mærket at jeg skal tilsidesætte mine egne værdier for at opfylde de krav den kommune har, som har ansat mig til opgaveløsningen, jeg vil ikke være i det.  

Der kan gå op til 6 måneder før jeg får svar på det…

Jeg laver alt det gode jeg kan komme i tanke om, for andre og for mig selv. Har skabt et online forløb som kommer op i løbet af næste uge på min hjemmeside www.monahansen.dk

Det glæder jeg mig til at dele med verden. Jeg arrangerer workshops for kvinder i deres bedste alder, og skal lave en igen til efteråret, de ligger på samme hjemmeside. Jeg finder glæde i de aktiviteter, det føles ikke som arbejde. Jeg mærker mit hjerte glædes over muligheden for at hjælpe mennesker som gerne selv vil… 

Jeg har vidunderlige klienter som arbejder fokuseret og med glæde på at få det på en anden måde, og det fylder mig med stolthed at følge deres proces.

2015 10 04 14.41.05

Som jeg startede med at skrive, livet byder på op og nedture, det handler om hvordan du og jeg håndterer det, hvordan vi kommer videre i livet.

Jeg har i hvert fald tænkt mig at mærke min krop og mit hjerte – og følge den vejledning der kommer derfra, lytte til det der kommer i meditationerne, lytte til mit inderste hjertes stemme. 

Jeg er rask-(meldt), jeg er klar til at gøre det jeg er bedst til, være til rådighed for mennesker der har brug for en ny vej, jeg vil i fremtiden skabe forløb og workshops, bruge mit kreative væsen til at give mig selv det nye arbejdsliv jeg fortjener, efter 30 år i socialt arbejde er jeg klar til noget andet med en mere kærlig energi.

Tak for du læser med, 

Det betyder meget for mig.

Kærligste tanker til dig der p.t. kæmper, 

Og til dig der ikke gør. 

2013 02 23 10.16.52

Mona

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *